Technologie pálení
vyznačuje se svou jemností a nezaměnitelnou chutí po destilovaném ovoci
pálení se provádí v celoměděném zařízení
(katalytický účinek mědi = pohlcování nežádoucích pachů)otop plynem
(pomalejší a plynulejší ohřev kvasu = vyšší výtěžnost a lepší kvalita pálenky)velikost kotle: 300 litrů
- kapacita kotle = 300 litrů kvasu - min. množství pro pálení = 100 litrů
- méně než sto litrů lze pálit pouze po domluvě
- doba pálení kotle při max. množství kvasu je dvě hodiny
Hlavní výhody dvoukotlového systému:
pálenka má bohaté aroma a jiné chuťové atributy než u jednokotlového systému
ohřev kvasu probíhá napřímo, bez přestupního média (jednoplášťové kotle)
jedná se o tzv. klasický způsob pálení
proces pálení je snadno ovladatelný
technologie je nenáročná na údržbu